Conditii acordare garantie pentru baterii auto

Pentru acumulatorii comercializati de SC Engine Power Energy SRL, garantia comerciala decurge de la data emiterii facturii si se acorda astfel:

- Garantie 2 ani pentru persoane fizice, regim de exploatare normal;

- Garantie 1 an pentru persoane juridice cu regim de exploatare mare, taxi-uri, scoli de soferi, s.a.m.d.

Totodata pentru neconformitatea produsului se acorda garantie in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2203 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

In cazul defectarii produsului, cumparatorul are dreptul de a solicita vanzatorului ca masura reparatorie inlocuirea sau repararea acumulatorului in functie de optiunea sa, fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.

Totodata vanzatorul/producatorul acumulatorilor acorda garantie pentru viciile ascunse in conformitate cu prevederile O.G nr. 21/1992 privind protectia consumatorului pentru durata medie de utilizare a produselor, cu conditia respectarii conditiilor de utilizare a acumulatorilor. In cazul unor vicii ascunse termenul stabilit pentru remedierea deficientelor curge de la data finalizarii expertizei tehnice efectuate de un organism tehnic neutru.

Important! Conditii generale pentru acordarea garantiei:

  • - Instalatia electrica a vehiculului trebuie verificata in termen de 5 zile de la data intrarii in posesie a bateriei, in orice service autorizat RAR. Acest lucru atesta ca alternatorul este in parametri si incarca in mod corespunzator acumulatorul;
  • - Testarea instalatiei electrice se face periodic, in functie de marca/modelul acumulatorului, vehicului pe care s-a montat si tipul de utilizare. Conditiile sunt detaliate pe certificatul de garantie, pe care va rugam sa il parcurgeti la receptionarea acumulatorului.
  • - Eventualele costuri ocazionate cu serviciul de masurare pentru instalatia electrica sunt suportate de client.

Prezentul certificat de garantie NU afecteaza drepturile cumparatorilor cu privire la legislatia obilgatorie de garantie prevazuta de Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorului.

Drepturile cumparatorului conform Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora:

- Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existente la momentul cand au fost livrate produsele;

- In caz de lipsa de conformitate cumparatorul are dreptul sa i se aduca produsele la conformitate fara plata;

- In cazul lipsei conformitatii, cumparatorul are dreptul de a solicita vanzatorului inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa fara plata, exceptie fiind situatia in care solicitarea cumparatorului este imposibila sau disproportionata;

- In cazul lipsei conformitatii orice reparare sau inlocuire va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp stabilita de comuna acord conform celor prevazute prin prezenta;

- In cazul lipsei conformitatii cumparatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutia contractului daca nu beneficiaza nici de reparare, nici de inlocuire, daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;

- Daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie conform prevederilor legii;

- Cumparatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului daca lipsa conformitatii este minora;

- Cumparatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o;

- Lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrare se prezuma ca a existat la momentul livrarii cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura acumulatorilor sau a lipsei de conformitate.

I. Conditii de depozitare, transport si montare

- Acumulatorii sunt garantati conform celor prevazute mai sus in conditiile unei exploatari/utilizari corespunzatoare. Pentru a corecta exploatarea si pentru a beneficia de garantie trebuie respectate conditiile de mai jos:

- Acumulatorii incarcati din fabrica cu acid si gata de montare pot fi depozitati timp de 6-12 luni la o temperatura de 10-25 C fara a fi necesara reincarcarea;

- Acumulatorii incarcati trebuie transportati si depozitati in pozitie verticala (in picioare). In timpul transportului bateria nu trebuie deteriorata, rasturnata, nu trebuie supusa alunecarii sau scurtcircuitarii! Bateria este protejata din fabricatie impotriva scurtcircuitului fiind prevazuta cu un capac rosu aplicat pe polul pozitiv. Folositi intotdeauna acest capac la transportul bateriei noi si a celei vechi!

- Nu inclinati acumulatorul in timpul montarii pe autovehicul pentru a nu iesi acid prin gaurile de aerisire;

- Mai intai se fixeaza borna plus, apoi borna minus;

- Se fixeaza strans elementele pe polii bateriei;

- Se verifica pozitia fixa si ancorarea corespunzatoare;

- Daca exista furtunuri de aerisire, acestea trebuie reintroduse in gaurile de ventilatie;

- Daca exista un singur furtun de aerisire, gaura de ventilatie opusa acestuia trebuie inchisa cu un dop de inchidere. Acesta este atasat de capacul rosu al polului pozitiv. Se va desface si se va inchide orificiul lateral neacoperit de pe capacul carcasei. La bateriile fara orificii laterale acest buson de inchidere nu este necesar;

- Se vor pastra componentele recuperabile (daca exista) de la bateria inlocuita pentru a le folosi ulterior. Acestea sunt: busonul de inchidere, recipientul de aerisire (evacuarea gazelor), furtunul de racordare, mansonul de cuplare.

Pe baza dovezii de achizitie (factura fiscala), a certificatului de garantie, cumparatorul se poate adresa distribuitorului cu eventualele reclamatii justificate, conditionate de o exploatare corespunzatoare;

- Acumulatorii ce devin nefunctionali in aceste conditii vor fi inlocuiti de distribuitor sau reprezentantii teritoriali, in mod gratuit, in cazul in care acumulatorul prezinta defecte de fabricatie.

II. Rezolvarea reclamatiilor, termene:

- In cazul lipsei conformitatii, vicii ascunse ale produsului in termenul de garantie, cumparatorul va depune sau expedia acumulatorul reclamat la oricare punct de lucru al vanzatorului sau la locul de unde a cumparat insotit de documentele de mai jos:

o Dovada de cumparare (chitanta / factura fiscala);

o Certificatul de garantie in original completat integral, inclusiv data montarii, valoarea tensiunii la incarcare la data montarii si valoarea tensiunii la incarcare inregistrata din 6 (sase) in 6 (sase) luni la orice unitate (service auto) avizat R.A.R.. Montarea se va efectua in maxim 5 zile de la cumparare (data facturii de cumparare) in oricare dintre unitatile avizate R.A.R.

o Fisa retur marfa completata integral;

o Copie dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului sau cartea de identitate a vehiculului;

o Descrierea defectiunii constatate sau a deficientei;

o Nota de constatare intocmita de persoana care a analizat cazul.

Reclamatia deusa de cumparator va fi analizata in termen de 5 zile (calendaristice) de la data receptiei acumulatorului reclamat la sediul vanzatorului insotit de toate documentele enumerate mai sus.

Cumparatorul va primi un raspuns in scris la fiecare reclamatie in termenul de 5 zile (calendaristice) indicat in aliniatul precedent.

In cazul in care reclamatia a fost nejustificata cheltuielile vor fi suportate de cumparator.

In cazuri speciale, cand partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, acumulatorul va fi trimis pentru analiza la un specialist neutru in domeniu, autorizat R.A.R. si acceptat de ambele parti. Rezultatele analizelor vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator. Cheltuielile ocazionate cu efectuarea analizei vor fi suportate de partea in culpa.

III. Situatii in care se exclud sau se pierd garantiile:

- Orice acumulator care nu a fost comercializat de vanzator;

- In cazul in care acumulatorii au fost deteriorati ca rezultat al utilizarii intr-un alt scop decat cel pentru care au fost destinati. Pe durata exploatarii, depozitarii si transportului produselor pot interveni o serie de cazuri care conduc la diferite defectiuni ce nu sunt imputabile procesului de fabricatie si duc la pierderea garantiei. Acumulatorii care s-au deteriorat conform situatiilor descrise mai jos NU FAC OBIECTUL UNUI CAZ DE GARANTIE:

- Acumulatorul nu este folosit in regim normal sau se defecteaza datorita instalarii incorecte;

- Acumulatorul este folosit cu sistemul de incarcare defect sau nu se prezinta cu autovehiculul pentru verificare;

- Acumulatorul a fost deschis fortat sau a fost folosit abuziv dupa descarcare;

- Acumulatorul a fost avariat in urma unui accident de circulatie sau de alta natura (socuri mecanice sau termice);

- Nu au fost respectate instruciunile de montare, intretinere, depozitate si manevrare;

- Capacitatea acumulatorului este mai mica decat cea recomandata in cartea tehnica a autovehiculuilui;

- Cumparatorul nu prezinta ceritificatul de garantie eliberat de vanzator si factura de cumparare;

- Pentru autovehiculele folosite in regim comercial nu se supradimensioneaza capacitatea acumulatorului;

- Valoarea tensiunii de incarcare masurata nu se incadreaza in intervalul 13.8V – 14.4V;

- Densitatea electrolitului dupa reincarcare in toate elementele se situeaza sub nivelul corespunzator, adica 1.28g/cm3; Aceasta indica sulfatare, adica o exploatare necorespunzatoare;

- Sunt aduse modificari ulterioare ale instalatiei electrice ce conduc la suprasolicitarea acumulatorului. Acumulatorul prezinta deformari ale bacului datorate sistemului de incarcare defect;

- Acumulatorul explodeaza din cauza exploatarii necorespunzatoare (utlizare si/sau evaporare excesiva a electrolitului etc.).

- Cumparatorul nu respecta conditiile de acordare ale garantiei – unitatile care asigura service-ul vor retine acumulatorul reclamat pentru testare;

- Tensiunea la bornele acumulatorului este mai mica de 8V;

- Acumulatorul este inghetat.

- Reparatii sau marcari neautorizate: reparatii ce afecteaza caracteristicile structural-constructive, marcari neconventionale efectuate de catre consumatori: stantari, imprimari sau vopsiri pentru identificare si scopuri diverse.

GARANTIA acopera cel mult valoarea integrala a acumulatorului reclamat.

Produs adaugat la comparatie

Pentru ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati, stocam si preluam informatii din browserul dvs sub forma de "cookie-uri". Aceste informatii ajuta website-ul sa tina minte ce produse ai adaugat in cos, sa identifice tipul de dispozitiv pe care il folosesti, sa salveze preferintele tale, toate pentru o experienta cat mai placuta.
Prin continuarea navigarii confirm ca sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului si cu "politica de confidentialitate".